Новини з МОЗ.

Модераторы: ivan_2775, natka

Andrey
Сообщения: 18
Зарегистрирован: Вс 07 дек 2014 10:33

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Andrey » Вт 20 фев 2018 18:02

Доброго дня!! А може хто знає коли начнуть розвозити ІМАТИНІБ по лікарнях за кошти 2017 року?????

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Ср 21 фев 2018 13:28

Andrey писал(а):Доброго дня!! А може хто знає коли начнуть розвозити ІМАТИНІБ по лікарнях за кошти 2017 року?????

Іматиніб за кошти 2017 року вже на складі ДП укрмедпостач. В березні надіємось він буде остаточно розвезений по регіонах.
Наказ про розподіл скоро опублікуємо на сайті.

Andrey
Сообщения: 18
Зарегистрирован: Вс 07 дек 2014 10:33

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Andrey » Чт 22 фев 2018 00:41

Спасибо !!

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Пн 05 мар 2018 21:32

Увага!
НЕОПАКС 400мг (іматиніб) закуплений за бюджет 2017 року!
До кінця березня повинен бути в регіонах!

Изображение

Посилання на сайт

Andrey
Сообщения: 18
Зарегистрирован: Вс 07 дек 2014 10:33

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Andrey » Пн 05 мар 2018 21:36

спасибо за добрую новость надеемся что очень быстро развезут!!! Ето на целый год?? больше закупок небудет??

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Вт 06 мар 2018 13:16

Andrey писал(а):спасибо за добрую новость надеемся что очень быстро развезут!!! Ето на целый год?? больше закупок небудет??

Ще будуть поставки іматиніб 100 мг, це дозування виграла компанія Гріндекс.
Як буде готовий наказ про розподіл Іматиніб-Гріндекс, ми опублікуємо.

Olenaweb
Сообщения: 29
Зарегистрирован: Пн 30 янв 2012 10:51

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Olenaweb » Ср 04 апр 2018 11:09

Ольга Богомолець. Пост в Facebook/

20 марта в 10:19 ·

...

Українці сплатили 6,7 мільярдів гривень за ліки, які мали отримати безкоштовно

Катастрофічна ситуація із забезпеченням медичних закладів життєво необхідними ліками повністю ігнорується урядом. Незважаючи на мої неодноразові звернення до МОЗ, жодних заходів для забезпечення людей медикаментами не було вжито.

Тому я підготувала вже колективне депутатське звернення від депутатів з різних фракцій та груп до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Чиновникам не вдасться сховатися, я буду кожного разу добиватися від них відповіді на всі болючі питання та виносити це на суд громадськості.

Сьогодні одна з найголовніших проблем в системі охорони здоров’я — повний зрив поставок ліків в Україну вже третій рік поспіль. Незважаючи на те, що держава повністю профінансувала закупівлю медикаментів для населення, в лікарнях ці ліки відсутні, і громадяни вимушені купувати їх за власні кошти в аптеках.

Як це сталося? Після реформування системи держзакупівель ліків та залучення міжнародних спеціалізованих організацій всі ми розраховували, що, нарешті, проблему корупції та затримки з постачанням медикаментів буде вирішено.

Для міжнародних організацій були створені безпрецедентно пільгові умови — спрощену реєстрацію лікарських засобів, звільнення від податків та зборів, від державної реєстрації оптово-відпускних цін, від державного контролю якості під час ввезення та використання, знято обмеження щодо мінімальних термінів придатності ліків при ввезенні на територію України...

Здавалося б, за таких ультраліберальних умов ліки повинні постачатися до країни зі швидкістю світла. Але відбулося навпаки: держава, перераховуючи міжнародним організаціям за ліки мільярди бюджетних гривен — за три роки не отримала навіть половини із закупленого.

Так, поставки ліків за 2015 рік, на які було виділено 2,2 млрд. гривень, завершилися лише у другій половині 2017 року. За 4,4 млрд. гривень, які Україна перерахувала в 2016 році, на 13 лютого 2018 року було поставлено лише 76% від перерахованих коштів. А 5,9 млрд. гривень, перерахованих у 2017 році — взагалі розчинилися, і жодних відомостей про їх використання та поставки ліків — немає.

У 2018 році на державні закупівлі ліків також виділено 5,9 млрд гривень, але урядом досі не визначено навіть перелік препаратів, які необхідно закупити. Такими темпами ліки до України можуть надійти лише у 2020 році.

Тим часом українці, які мали би отримувати в медичних закладах ліки безкоштовно — вимушені витрачати власні гроші та купувати їх в аптеках. Загалом за останні три роки наші громадяни безпідставно витратили на ліки, оплачені для них за кошти держбюджету, близько 6,7 млрд гривень власних коштів. Саме на таку суму міжнародні організації досі не поставили до України оплачені ліки.

При цьому міжнародні організації працюють для нас не безкоштовно — за їхні послуги передбачені комісійні — від 4% до 5,5% від суми закупівель, що складає за три роки приблизно 600 млн. гривень. Для порівняння, в цьому році на лікування онкохворих передбачається 709 млн. гривень — лише трохи більше, ніж отримують наші “посередники”.

Головна причина такого становища полягає в тому, що уряд своїм рішенням дозволив відтерміновувати поставки на півтора роки з моменту здійснення авансових платежів. Відтак міжнародні організації отримують оплату, комісійні за власні послуги, а ліки в Україну постачають як їм заманеться.

В результаті зриву постачання вакцин до України в нас фактично було знищено колективний імунітет до багатьох небезпечних хвороб. При рекомендованому ВООЗ рівні вакцинації на рівні 99% — від кашлюка, дифтерії та правцю (АКДС) в нас щеплені лише 53,2% дітей, від поліомієліту — 51,9%, від туберкульозу — 83,6%, від гепатиту В — 57%, від гемофільної інфекції — 34,8%.

Крім того, в Україні відсутні сироватки від ботулізму, сказу, дифтерії та правцю, які вводяться хворим для порятунку життя. Це означає, що більшість з тих, хто може захворіти на ці хвороби — помруть внаслідок непрофесійних дій уряду у сфері державних закупівель ліків.

В Україні ширяться хвороби, люди продають майно, щоб купити вже оплачені їм державою ліки... А уряд удає, що нічого екстраординарного не відбувається.

І це не дивлячись на мої неодноразові звернення до МОЗ та уряду, на результати аудиту Рахункової палати, яка зафіксувала численні недоліки та зловживання під час держзакупівель, на те, що Комітет ВР з питань охорони здоров’я 4 ! рази визнавав роботу МОЗ у сфері держзакупівель ліків незадовільною та звертався до Президента, прем’єр-міністра, СБУ, Генпрокуратури, НАБУ та до інших органів влади із закликом вжити невідкладних заходів для вирішення проблеми.

Зрештою, я подала до парламенту законопроект №6194 про внесення змін до закону “Про лікарські засоби” щодо термінів придатності лікарських засобів, але і його ніяк не можуть винести на розгляд парламенту. Мої колеги з комітету подали законопроект №6367, яким скасовується процедура закупівлі ліків через міжнародні організації, і який я також підтримую.

Але уряд не реагує. Можливо, комусь із його представників вигідний такий стан речей? Адже іншими причинами нехтування здоров’ям та життям мільйонів українців пояснити таку байдужість важко.

Ще раз наголошую — ані я, ані мої колеги — не відступимося і не залишимо у спокої тих, хто своєю бездіяльністю створює загрозу здоров’ю нації та національній безпеці. Моє депутатське звернення підписали керівники різних фракцій та комітетів Верховної Ради, і я сподіваюся, що в парламенті назріває консенсус щодо незадоволення роботою уряду в сфері держзакупівель ліків.
Ми будемо постійно нагадувати суспільству про те, до чого призводить бездіяльність уряду, і вже через півтора роки їм доведеться нести політичну, а, можливо, і кримінальну відповідальність за свої дії та бездіяльність.

и вчера....

18 ч ·

...

Щойно Комітет ВР з питань охорони здоров’я більшістю голосів схвалив проект Постанови Верховної Ради України №5642 про звернення до Кабміну щодо звільнення з посади в.о. міністра охорони здоров’я та висловив їй недовіру.

У проекті Постанови в якості причини вказано гостру суспільну напругу, яка виникла у зв’язку із зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості.

Я підтримала проект постанови, але хочу зауважити, що приводів для звільнення — набагато більше, і треба розібратися, що стало причиною катастрофи в медицині — професійна непридатність в.о. міністра чи свідома урядова політика, адже роботу уряду в частині охорони здоров’я також було визнано Комітетом незадовільною.

Мій перелік претензій до роботи керівництва МОЗ наступний:

1. Вимирання українців прискорилося — якщо у 2016 році кількість померлих була на 175 тисяч більше ніж народжених, то вже у 2017 році — ця цифра збільшилася до 198 тисяч.

2. Близько 70 тисяч медиків виїхали за два останні роки за кордон — ще 50 тисяч, у випадку продовження політики МОЗ в сфері охорони здоров’я, виїдуть протягом найближчих кількох років.

3. Колективний імунітет нації знищено — рівень вакцинації населення впав нижче показників 90-х років.

4. Міжнародні закупівлі ліків зірвано — громадяни змушені були за два останні роки витратити з власних заощаджень 6,7 млрд. гривень на ліки, кошти на які були виділені державою для медичного забезпечення лікарень.

5. Головні напрямки — лікування онкологічних та серцево-судинних захворювань, що разом спричиняють 80% усіх смертей населення України — профінансовано лише на 27% та 30% відповідно.

6. Вчасне впровадження автономізації медичних закладів та принципу “гроші йдуть за пацієнтом”, затверджених підготовленим мною законом № 2002-VIII від 06.04.2017 — зірвано.

7. Відповідно до затверджених видатків Державного бюджету України на оплату праці медичних працівників, з обсягом яких погодився МОЗ України, українські медики отримують найнижчу зарплату в світі. Крім того, Кабінет Міністрів України зрівняв зарплати лікаря, медсестри та санітарки, знищивши для них будь-які стимули для самовдосконалення та розвитку.

8. Рахунковою палатою викрито порушення МОЗ в ході реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», на який Світовий банк виділив 215 мільйонів доларів позики, в організації проведення централізованих державних закупівель із залученням спеціалізованих закупівельних міжнародних організацій, у використанні коштів, виділених на подолання епідемії туберкульозу в Україні та лікування громадян України за кордоном.

9. Державну програму боротьби з раком — провалено. Дія попередньої закінчилася ще у 2016 році, а нової розроблено не було, від чого постраждали 1 млн. онкохворих людей в Україні.

10. МОЗ підготовлено Закон України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19.10.2017 № 2168-VIII, який порушує 10 статей Конституції України.

Все це — неповна картина тієї катастрофи, до якої привело нас всього за два останні роки керівництво МОЗ.
На моє переконання, відставка — це найменше, що потрібно зробити в даній ситуації. Мають бути ще й кримінальні справи, розслідування та терміни ув’язнення за знищення системи охорони здоров’я України та її людського потенціалу.







.

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Пн 09 апр 2018 19:00

Як по мені, то Богомолець сама повинна підти у відставку...
Повне розчарування...лікарська мафія і т.д.

Andrey
Сообщения: 18
Зарегистрирован: Вс 07 дек 2014 10:33

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Andrey » Чт 12 апр 2018 00:40

Скажите а наказа еще нет по Гриндексу??

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Пн 16 апр 2018 18:22

Іматиніб - Гріндекс 100мг (120 капсул) вже скоро в усих регіонах, які його замовили!
Це закупівля за бюджет 2017 року!


Изображение

Новина на сайті (посилання)

Вальдемар
Сообщения: 17
Зарегистрирован: Вт 29 янв 2013 20:51
Откуда: Одесса

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Вальдемар » Чт 26 апр 2018 13:59

В Одессе, Бобик сдох?

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Пт 27 апр 2018 19:15

Вальдемар писал(а):В Одессе, Бобик сдох?

В Одесі Козлов вибрав іматиніб дозуванням 400мг.
400мг виграла КРКА НЕОПАКС

Аватара пользователя
epic
Сообщения: 79
Зарегистрирован: Сб 05 дек 2015 12:29

Наказ МОЗ №984 від 23.05.2018 про розподіл «ТАСИГНИ», закупленої за кошти 2017 року

Сообщение epic » Пт 25 май 2018 21:40

Наказ МОЗ України від 23.05.2018 №984 "Про Розподіл лікарського засобу «ТАСИГНА» (Нілотиніб) для лікування хворих на хронічний мієлоїдний лейкоз, закупленого за кошти Державного бюджету України на 2017 рік"

Новина на сайті (посилання)
Последний раз редактировалось epic Ср 24 окт 2018 22:34, всего редактировалось 1 раз.
Причина: 1540408233 , 1527273600

Andrey
Сообщения: 18
Зарегистрирован: Вс 07 дек 2014 10:33

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение Andrey » Вт 09 окт 2018 01:19

Скажите пожалуста а еще в етом году закупки и поставки иматиниба и тасигны будут???

Аватара пользователя
ivan_2775
Сообщения: 498
Зарегистрирован: Ср 23 июн 2010 14:02
Откуда: Днепропетровск

Re: Новини з МОЗ.

Сообщение ivan_2775 » Пт 12 окт 2018 15:23

Andrey писал(а):Скажите пожалуста а еще в етом году закупки и поставки иматиниба и тасигны будут???


Повинні бути поставки за бюджет 2018 року.


meble do salonu i jadalni meble do salonu klasyczne ceny meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni eleganckie meble do jadalni eleganckie meble do salonu

Вернуться в «Загальний розділ»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 24 гостя