Проект за підпримки МФ «Відродження»

Модераторы: ivan_2775, natka

Аватара пользователя
epic
Сообщения: 79
Зарегистрирован: Сб 05 дек 2015 12:29

Проект за підпримки МФ «Відродження»

Сообщение epic » Ср 06 июн 2018 18:08

БФП «КРАПЛЯ КРОВІ» за фінансової підтримки МФ «Відродження» реалізував проект: «Контроль за безкоштовними препаратами для хворих на хронічний мієлолейкоз»

Проект був реалізований на протязі наступного терміну: з 06.11.2017р. по 01.06.2018р.

Мета проекту: Сприяти розширенню доступу до безкоштовного лікування хронічного мієлолейкозу (ХМЛ) для пацієнтів в Україні.

Проект охопив наступні області України:
Чернігівську обл., Полтавську обл., Рівненську обл., Харківську обл., Львівську обл., Одеську обл.. Дніпропетровську обл., Донецьку обл., Житомирську обл., Запорізьку обл., Миколаївську обл., Черкаську обл..

В межах проекту ми:
- Провели моніторинг джерел надходження коштів на закупівлю препаратів для пацієнтів, які хворіють на ХМЛ, з урахуванням державного бюджету, обласних бюджетів, регіональних бюджетів (міста, села).
- Провели моніторинг формування потреби в безкоштовних ліках для хворих на ХМЛ в 12 областях України в рамках номенклатури МОЗ на 2017 рік.
- Підрахували, скільки препаратів для пацієнтів ХМЛ закуплені відносно 100% потреби, в тому числі через опитування, не менше 3 пацієнтів в кожному з 12 регіонів України, коли вони отримали препарат і в якій кількості в розрізі закупівлі за бюджет 2017 року.
- Провели аналіз цін (з відкритих джерел) на оригінальні та генеричні препарати, які здатні лікувати ХМЛ в другій лінії терапії. Беручи до уваги досвід країн ЄС та враховуючи міжнародні протоколи лікування ХМЛ, підготували лист в МОЗ України та ПРООН про можливість включення даних препаратів в номенклатуру закупівлі для хворих на ХМЛ пацієнтів.
- Створили зрозумілий та доступний алгоритм контролю за препаратами, які придбали за державний кошт (бюджетів різних рівнів) для пацієнтів ХМЛ та провели тренінг для 12 лідерів груп пацієнтів з різних областей України.
- Сформували інформаційний блок проекту: розміщення всіх напрацьованих матеріалів на сайті, форумі, сторінках соц. мереж БФП «КРАПЛЯ КРОВІ».

Всі результати, які ми очікували від реалізації цього проекту, були успішно досягнуті!

Найбільшим досягненням проекту ми вважаємо те, що нам вдалося добитися внесення в номенклатуру закупівель препаратів для терапії ХМЛ препарат - БОЗУТИНІБ. Цей препарат створить конкуренцію в ціновій ніші препаратів для терапії ХМЛ в другій лінії, а також дає шанс на життя тим пацієнтам з ХМЛ, яким не допомагають існуючі в Україні препарати для терапії ХМЛ.
На сьогоднішній день ми вже можемо порахувати ціну одного дня життя пацієнта, який буде лікуватися препаратом НІЛОТИНІБ, або БОЗУТИНІБ.
1 день терапії препаратом НІЛОТИНІБ: 2 362 грн.
1 день терапії препаратом БОЗУТИНІБ: 1 323 грн.
Враховуючи те, що препарати потрібно приймати кожного дня майже по життєво, це колосально економія коштів, а також ця ситуація буде спонукати компанію, яка має патент на виробництво НІЛОТИНІБ до зниження ціни.

На сайті БФП "КРАПЛЯ КРОВІ" розміщена АНАЛІТИКА по: 
Чернігівській обл., Полтавській обл., Рівненській обл., Харківській обл., Львівській обл., Одеській обл.. Дніпропетровській обл., Донецькій обл., Житомирській обл., Запорізькій обл., Миколаївській обл., Черкаській обл..
Пацієнти з вищеназваних регіонів можуть сміливо використовувати аналітичну інформацію опубліковану на нашому сайті для відстоювання своїх прав на безкоштовне лікування. 

Детальніше на сайті

Аватара пользователя
epic
Сообщения: 79
Зарегистрирован: Сб 05 дек 2015 12:29

Re: Проект за підпримки МФ «Відродження»

Сообщение epic » Сб 27 июл 2019 02:24

БФП «КРАПЛЯ КРОВІ» за фінансової підтримки МФ «Відродження» реалізував проект:
Контроль за безкоштовними препаратами для хворих на рак в Харківській та Полтавській областях.

Проект був реалізований на протязі наступного терміну: з 15.01.2019р. по 15.07.2019р.

Мета проекту: Сприяти розширенню доступу до безкоштовного лікування для дорослих пацієнтів , хворих на онкологію в Харківській та Полтавській областях.

Проект охопив наступні області України: Полтавську обл., Харківську обл.

В межах проекту ми:
  • Провели моніторинг джерел надходження коштів на закупівлю препаратів для дорослих пацієнтів, які хворіють на онкологію в Харківській та Полтавській областях, з урахуванням державного бюджету, обласних бюджетів, регіональних бюджетів (міста, села).
  • Провели аналіз формування потреби в безкоштовних ліках для дорослих, хворих на онкологію в Харківській та Полтавській областях, в рамках номенклатури МОЗ на 2018 рік.
  • Підрахували, скільки препаратів для дорослих пацієнтів, хворих на онкологію в Харківській та Полтавській областях, закуплено відносно 100% потреби, в тому числі через опитування, не менше 30 пацієнтів (Полтавська область) та 40 пацієнтів (Харківська область), коли вони отримали препарат і в якій кількості в розрізі закупівлі за бюджет 2018 року.
  • Провели аналіз цін (з відкритих джерел) на оригінальний препарат Трастузумаб та біосиміляри препарату Трастузумаб. Підрахували, наскільки збільшиться забезпечення хворих на рак молочної залози в Харківській та Полтавській областях, якщо в Україні будуть зареєстровані біосиміляри препарату Трастузумаб.
  • Створили зрозумілий та доступний алгоритм контролю за препаратами, які придбали за державний кошт (бюджетів різних рівнів) для пацієнтів, хворих на онкологію в Харківській та Полтавській областях.
  • Підготували пропозиції в місцеві органи влади (область, місто, отг) про збільшення фінансування цільових програм допомоги дорослим, хворим на онкологію в Харківській та Полтавській областях.
  • Сформували інформаційний блок проекту: розміщення всіх напрацьованих матеріалів на сайті, форумі, сторінках соц. мереж БФП «КРАПЛЯ КРОВІ».
Всі результати, які ми очікували від реалізації цього проекту, були успішно досягнуті!

В процесі виконання проекту нам вдалося дійти спільної згоди з Полтавським обласним ДОЗ про розподіл ліків, закуплених за кошти державного та обласного бюджетів між Полтавським обласним клінічним онкодиспансером (ПОКОД) та Кременчуцьким обласним онкодиспансером (КООД) в пропорції 75% до 25%. Що і було зафіксовано в відповідному наказі Полтавського ОДОЗ. Найбільшим досягненням проекту ми вважаємо те, що нам вдалося добитися збільшення замовлення на життєво важливий препарат для лікування раку молочної залози (РМЖ) в Полтавській та Харківській областях. Завдяки нашим розрахункам, ми довели ОДОЗ в Полтавській та Харківській областях, що необхідно вказувати реальну 100% річну потребу в заявці на закупівлю онкопрепаратів на 2018 рік.

Завдяки спільним зусиллям МОЗ України, ПРООН та пацієнтської спільноти, вдалося закупити біосиміляр препарату Трастузумаб майже на 100% потреби за державні кошти!

Ціна одного флакона (150мг) оригінального препарату Трастузумаб - 490 $США (виробник компанія Рош, Швейцарія)

Ціна одного флакона (150мг) біосиміляру препарату Трастузумаб - 155 $США (виробник компанія Майлан, США)

Це колосальне досягнення, яке ще раз підтверджує ефективність закупівель через міжнародні організації!

РМЗ - це саме найпоширеніше онкозахворювання в нашій країні. Близько 14500 пацієнтам кожного року ставлять діагноз РМЗ. В номенклатурі препаратів, яку затвердив МОЗ України для лікування дорослих онкологічних хворих - 54 позиції. Ситуація ускладнена тим, що на закупівлю одного препарату (Трастузумаб) держава витрачала майже 43% від всьго бюджету, спрямованого на закупівлю онкопрепаратів! В Харківській області доля препарату Трастузумаб в загальній грошовій квоті становить 42%. В Полтавській області доля препарату Трастузумаб в загальній грошовій квоті становить 27%. Причиною цього був патентний захист на препарат Трастузумаб. Зараз цю проблему подолано, ціна на препарат Трастузумаб впала більш, ніж в 3 рази, і це врятує життя тисячам пацієнтам, хворим на РМЗ!

I.A. Зеленський
(Директор БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ПАЦІЄНТІВ «КРАПЛЯ КРОВІ»)

Детальніше на сайті

Аватара пользователя
epic
Сообщения: 79
Зарегистрирован: Сб 05 дек 2015 12:29

Re: Проект за підпримки МФ «Відродження»

Сообщение epic » Пн 10 авг 2020 00:05

БФП «КРАПЛЯ КРОВІ» за фінансової підтримки МФ «Відродження» реалізував проект: «Контроль за розподілом безкоштовних онкопрепаратів між онкологічними диспансерами, які знаходяться на території Дніпропетровської та Полтавської областей»
Проект був реалізований на протязі наступного терміну: з 15.01.2020р. по 15.08.2020р.
Мета проекту: Сприяти розширенню доступу до безкоштовного лікування для дорослих пацієнтів , хворих на онкологію, в містах Кривий Ріг, Кам’янське, Кременчук (Дніпропетровська та Полтавська області).

Проект охопив наступні області України: Полтавську обл., Дніпропетровську обл.
В межах проекту ми:
  • Провели моніторинг закупівлі безкоштовних препаратів для дорослих пацієнтів, які хворіють на онкологію в Дніпропетровській та Полтавській областях, з урахуванням державного бюджету, обласних бюджетів, регіональних бюджетів (міста, села).
  • Провели аналіз формування потреби в безкоштовних ліках для дорослих, хворих на онкологію в Дніпропетровській та Полтавській областях, в рамках номенклатури МОЗ України на 2019 рік.
  • Провели моніторинг препаратів, закуплених для дорослих пацієнтів, хворих на онкологію, в Дніпропетровській та Полтавській областях, які були розподілені з обласних онкодиспансерів (Дніпро, Полтава) в онкодиспансери міст Кривий Ріг, Кам’янське, Кременчук.
  • Здійснили контроль за виконанням Наказу №509 МОЗ України (про щотижневе публікування залишків препаратів на офіційних сайтах ДОЗ) в онкодиспансерах Дніпропетровської та Полтавської областей. Перевіримо наявність інформації про залишки препаратів на інформаційних стендах в онкологічних відділеннях.
  • Провели опитування пацієнтів, хворих на онкологію, які проходять лікування в онкологічних диспансерах міст Кривий Ріг, Кам’янське, Кременчук на предмет їхньої обізнаності щодо наявних залишків безкоштовних препаратів в відділеннях, де вони проходять лікування.
  • Підготували пропозиції в місцеві органи влади (ДОЗ Дніпропетровської та Полтавської областей), щодо покращення забезпечення безкоштовними препаратами для лікування онкохворих та збільшення обізнаності пацієнтів щодо наявності безкоштовних препаратів в онкодиспансерах міст Кривий Ріг, Кам’янське, Кременчук.
  • Сформували інформаційний блок проекту: розміщення всіх напрацьованих матеріалів на сайті, форумі, сторінках соц. мереж БФП «КРАПЛЯ КРОВІ».

Всі результати, які ми очікували від реалізації цього проекту, були успішно досягнуті!
В державних закупівлях за бюджет 2019 були виділені кошти на 100% забезпечення закупівлі препаратів для дорослих онкохворих з номенклатурного переліку МОЗ України.
Нажаль, є проблеми, і не всі препарати доходять вчасно до пацієнта, але більшість онкопрепаратів є в наявності.
Після старту другого етапу трансформації охорони здоров’я бюджети онкодиспансерів таких міст, як Кременчук, Кривий Ріг та Кам’янське суттєво виросли!
Населення м. Кременчук (Полтавська обл.) – 225 тисяч.
Онкодиспансер лікує 25% дорослих онкохворих Полтавської області
Збільшення фінансування в умовах реформи: було - 4, 6 млн. грн., стало - 14,6 млн.грн.
Населення м. Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.) – 650 тисяч.
Збільшення фінансування в умовах реформи: було - 32,7 млн. грн., стало - 139,6 млн.грн.
Населення м. Кам’янське (Дніпропетровська обл.) – 240 тисяч
Збільшення фінансування в умовах реформи: було – 7.4 млн. грн., стало - 20,8 млн.грн.
Найбільшим досягненням проекту ми вважаємо те, що нам вдалося добитися збільшення обізнаності онкохворих пацієнтів щодо можливості контролювати залишки онкопрепаратів у відділеннях онкодиспансерів!
Постійний контроль з боку пацієнтських організацій та окремих пацієнтів за залишками препаратів в онкоцентрах суттєво зменшує прояви корупції та розкрадання онкопрепаратів!
Нагадуємо!
Згідно Наказу МОЗ України № 509, кожен онкодиспансер повинен оновлювати залишки наявних ліків на сайті ОДОЗ та на стендах у відділеннях лікарні!

Закликаємо всіх пацієнтів активно цікавитися залишками ліків, які вам призначив лікар. Користуйтеся сайтами: eliky.in.ua, liky.ua, сайти ОДОЗ, стенди у відділеннях онкологічних диспансерів (оновлення раз на тиждень).

I.A. Зеленський
Директор БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ПАЦІЄНТІВ «КРАПЛЯ КРОВІ»

Детальніше на сайті


meble do salonu i jadalni meble do salonu klasyczne ceny meble do salonu klasyczne stylowe meble do salonu i jadalni eleganckie meble do jadalni eleganckie meble do salonu

Вернуться в «Загальний розділ»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 23 гостя